Menu
phone  

+45 44 20 07 70

Information om deltagergebyr

Folketinget har indført en ny lov, som betyder, at selvforsørgende kursister på landets sprogcentre fra d. 1. juli 2018 skal betale et deltagergebyr på 2.000 DKK pr. modul for at deltage på de officielle danskuddannelser.
De nye regler gælder for internationale medarbejdere, studerende og andre selvforsørgende voksne på alle sprogcentre i Danmark og gælder, uanset om du er kommet til Danmark før eller efter d. 1. juli 2018.

 

Du skal betale deltagergebyr, hvis du er i Danmark:

  • for at studere eller arbejde
  • som medfølgende ægtefælle
  • som familiesammenført efter EU-reglerne

Det betyder, at man fremover skal betale et deltagergebyr på 2.000 DKK, hver gang man tilmelder sig et nyt modul på et sprogcenter. Betaler man ikke gebyret, stopper kommunen med at betale for danskundervisningen, og man vil derfor blive udmeldt fra sprogcentret.

 

HVAD SKAL DU GØRE?

Hvis du er ny kursist:

Inden du første gang begynder til danskundervisning, skal vi have din betaling af deltagergebyr for det modul, du bliver holdsat på.
Når din kommune godkender, at du kan begynde til danskundervisning, sender vi dig derfor en SMS om, hvordan du kan betale deltagergebyret.

 

Hvis du allerede er kursist:

Hvis du har været i gang med din danskuddannelse før 1/7-2018, skal du først betale deltagergebyr for det modul, du begynder på efter 1/7-2018.
Når der nærmer sig, at du skal til modultest, sender vi dig en SMS om, hvordan du kan betale deltagergebyret.

 

Du kan læse mere om deltagergebyret på Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside:

http://uim.dk/nyheder/2018-06/udenlandske-arbejdstagere-og-studerende-skal-betale-for-at-laere-dansk

 

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål om det nye deltagergebyr. Du kan ringe til os på telefon 44 20 07 70 eller henvende dig direkte på sprogcentrets kontor.

Kontakt os i dag

Hvis du vil vide mere, er du altid velkommen til at ringe eller sende os en mail:

+45 44 20 07 70

post@ballerupsprogcenter.dk